Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!
     Ali Kebab

image Start       image Al Anfal       image Alias AXN       image Alicja Wisz       image alkiermes       image Ali Kebab       

Wątki

Rozdarta decyzja

27.04.08 POZNAŃ - PAIN RUNS DEEP, IDENTITY." />no to informacje ja niestety musze zweryfikowac nt jedzenia:( Bar Wegetarianski niestety nieczynny w niedziele.Nie jestem pewna jak z Green Wayem,ale chyba tez nie bardzo.Mamy falafle 24h w "Ali Baba Kebab" przy ulicy Gwarnej(to po drodze do klubu z dworca) były wegańskie jesli poprosisz bez sosu,z samym keczupem,mam nadzieje,ze to sie nie zmienilo,dawno tam nie jadlam(chyba wszytkim sie juz przejadly haha).Weganska.
uprzejmie informuję....Mack przyjacielu pierdoły opowiadasz - kraj fajowy, tanie wino, cudowne arbuzy kupowane przy każdej drodze, po stronie pesztu zajebista łaźnia zbudowana w roku 1400hujwiektórym przez Ali Masze Kasze Pasze czy innego sułtana/gnoja. Wszystko drogie jak pies, miliony forintów w kieszeni starczają na dwa kebaby, cudne dziewczyny chętne do zabawy za miliard ichnich pieniędzy, samochody na ulicach niewiele lepsze niż u nas za.
Masz auto ze szwecji? Tu poznasz jego prawdziwy przebieg:)." />w niemczech to to nigdy nie przejdzie, a przynajmniej do czasu kiedy statystycznie co trzeci niemiec jest turkiem:) a tendencja jest zwyzkowa tylko czekać jak kanclerzem zostanie jaki Ali Kebab,.
Nowy - mono kolorowy, świeżak marchewkowy - początkujący.Za to co do unikalności, to na pewno ma swoje znaczenie przy wycenie Ali from Cairo, który działa podobnie jak Fortune Thief, ale jest jakieś 100 razy droższy. 100 razy zero. co zrobić jak ktoś potrzebuje kaski na kebaba)
Kulinarne dyskusje o kebabie i innych wynalazkach.Właśnie dostałeś tam wymarzoną racę czy to szef się do nas ofatygował? racja kolego. w Orient Expresie mozna bylo zjesc kebaba, zanim wlasciciel tej jadlodajni stal sie obszarnikiem rozlokowanym w dwoch. ale te dostepne byly tylko w Emce rzed swietami (moze w tym roku znow beda). A zawijany kebab (p) najlepszy jest w MCH. Tylko, że to na 2 końcu miasta. roponuje tez odwiedzic lokal Ali - na Starzynskiego (kiedys byly tam szafy Komandora). daja lacmachuna (nalesnik osmarowany sosem z mielonym miesem), a jako wklad miesny, mozna oza obowiazujacym wszedzie u nas kurczakiem dostac tez baranine z cielecina (nie jedzie starym capem). jednak nic nie obije kebaba z dworca glownego w Szczecinie (tuz za oczekalnia). rowadzi go Turek, ktory ciagle ubija o niemiecku jakies.
Kulinarne dyskusje o kebabie i innych wynalazkach.Najlepszy kebab w Koszalinie jadłem w barze Jasiek na Rokosowie,a najgorszy w barze Ali na ul. Kutrzeby .  Jeśli chodzi o Niemcy, to tam kebaby robione rzez Turków w ogóle mi nie smakują. Zamiast surówek kapucha i cebula i zamiast sosu jogurt. ble Smacznie w tym stylu można zjeść w Quartier Latin w Paryżu, z tym że nie są to kebaby tylko.
Restauracja Kosmos.. wieczora. TGor, mamy dla Was ratunek. w Ali Kebabie jest za 33 zeta kilogramowy kubelek z miksem panierowanych skrzydelek, miesem do kebaba (drobiowe i baranina z cielecina) i frytkami. porcja naprawde.
Restauracja Kosmos.a na Zwyciestwa problemem byly - podejrzewam - nie surowki, a sosy. odpierda.lo mi sie czosnkiem do wieczora. TGor, mamy dla Was ratunek. w Ali Kebabie jest za 33 zeta kilogramowy kubelek z miksem panierowanych skrzydelek, miesem do kebaba (drobiowe i baranina z cielecina) i frytkami. porcja naprawde pokazna. spozywac najlepiej z kobieta - wiecej zostaje dla nas. słit dżizus! Kilogramowy kubek!?.
E46 320d z 2001r przebieg 44 tys. km.Nic nie sadzimy. Nie podales przeciez praktycznie zadnych informacji na temat samochodu. Zadnych fotek, opisu samochodu, danych sprzedajacego, itd, itp. Czy jest "nur fuer export" ? Sprzedajacy "Ali Kebab Gebraucht Wagen"?.
stołówka na UE?.. dobre śniadanie ;] Na Gwarnej jest Ali Baba - całkiem spoko kebab Na Taczaka - stołówka Urszulanek - zestaw obiadowy za 4 zeta - raz tylko tam byłem - ponoć na.
POPRAWINY.. spodziewalam sie ze bedzie tak dobrze. i ze tyle wypije/my ;P tesh pozdrawiam loodzi z chodnika i bramy.. i tesh mowie ze nie kupujcie duzych kebabow w ali babie :) ciagle.
Jak otworzyć KEBAB (KEBAP) - czy się opłaca.Witam ! kto zna firmę Kebab ali baba-Poznań albo kebab Al Madina -wrocław-produkują mięso .????
kebab i pizza." />Moja ulubiona pizza - Millenium, Mickiewicza 18a (idąc Dąbrowskiego od teatralki w pierwszą ulicę po Roosevelta w prawo). Kebab - Ali Baba 24h/d Plac Ratajskiego, rzuca się w oczy
kebab i pizza.. stronie browaru starego). a kebaby to ali baba no i w sumie tyle z dobrych
Moja Rećč - Sekáčik na lad.. krv je len pagáč čo treba vyhodią z klubu vydĂ­m len nulu čo nestačí chĂĄpaą decka čo nevedia chĂĄpaą sekĂĄm jak kebaby arab tvoj koncert nedĂĄm nikdy tak jak si nedĂĄm.
Kebab.Ostatnio cały czas atakują mnie w Słupsku kebapy zamiast kebabów już nie mówiąc jak w sezonie atakują gofery zamiast gofrów, ale do rzeczy. Artykuł i watek dal miłośników tego wspaniałego dania jakim jest KEBAB. Czy w Polsce, Słupsku stajemy się kolejną filją kebabową czy tak jak Niemcy pokochamy to danie obok pizzy?? Jakie są statystyki dotyczące kebabów w Polsce?? Zapraszam do dyskusji.. Kebabowy kryzys Jedna czarna owca i wszystko stracone Z powodu skandalu z zepsutym mięsem zmniejszył się popyt na kebaby. Również Turcy omijają placówki gastronomiczne serwujące to najpopularniejsze w Niemczech danie. Chwilami. dwa tygodnie. Oraz z informacją, że mięso pochodzi z Włoch. “Nie z Monachium” – woła Seyit. Nie od firmy, która tonami sprowadzała do Republiki Federalnej zepsute mięso na kebaby. Klientom jest to obojętne – i tak nie przychodzą. Choć Seyit każdego dnia pakuje na rożen świeże mięso, choć wabi transparentem z napisem “Kebab czyni piękniejszym”, choć serwuje go już od 1977 roku. Jego obroty spadły o niemal 80 procent, pojawiają się tylko stali goście. „U Seyita jadam od dwunastu lat – mówi Peter Hackenschmidt, który wchodzi do pustego lokalu i zamawia kebab. Tak też pozostanie, nie można wszystkiego wrzucać do jednego worka” – mówi. Jedna czarna owca – i wszystko stracone. Przychodzi Mehmet Savasman. Zamiast kebabu zamawia lahmacun (turecka pizza – przyp. Onet). „To z powodu tej sprawy z zepsutym mięsem” – wyjaśnia. Seyit kręci głową: “Do czego to doszło”. Nawet Turcy nie kupują kebabu. Około 400 kilometrów dalej, w Strasburgu, Cem Özdemir siedzi w swoim biurze i uważa, że jest i tak dobrze. Nie ma na myśli tego, że Seyit traci klientów, ale to, że Turcy gardzą kebabem. Świadczy to o nowej świadomości konsumenckiej, i. Dopiero wtedy właściciele bud z kebabem zaczną żądać ostrzejszej kontroli swych dostawców. Dopiero wtedy klienci zaczną więcej płacić, a nie wzmagać wojnę cenową wśród 12 tysięcy kebabowych bud w Niemczech. Do kebabu Özdemir ma stosunek szczególny: jest patronem internetowej wyszukiwarki kebabów www.doener365.de. Ocenia się tam ponad 5 tysięcy bud, obecnie na stronę wchodzi szczególnie wielu użytkowników. Sam Özdemir nie, on jest wegetarianinem. Ale to się przy jego kebabowym zaangażowaniu nie liczy. Bowiem kebab to przede wszystkim symbol integracji – kochają go tak samo Niemcy, jak i Turcy. Czy mięsny skandal doprowadzi do wspólnego zamiłowania do jakości, jest wątpliwe. To przecież nie pierwszy kryzys, z jakim musi zmagać się kebab. W latach 90. jego fanom obrzydziła na krótko rożen choroba wściekłych krów, na początku tego roku spadek popytu spowodowała ptasia grypa, a teraz jest problem zepsutego mięsa. Większość konsumentów na początku reaguje całkowitym bojkotem. “Nie ma znaczenia, jakiego rodzaju mięsa dotyczy skandal” – mówi Ali Birinci, szef monachijskiej budy kebabowej “Cavusogru”. Choroba wściekłych krów zaszkodziła nie tylko klasycznym kebabom z cielęciną, ale także tym, gdzie serwuje się bardziej obecnie popularne mięso indycze. Największy europejski producent kebabu Karmez,. mięsa na kebab – i wszystko znów będzie po staremu”. “Trzeba pić herbatę i czekać” – dodaje Ali Birinci. Być może potrzeba byłoby czegoś więcej niż głośnego skandalu, by Niemcy rozstali się ze swym najulubieńszym rodzajem barów szybkiej obsługi. Bowiem to kebab, a nie choćby kiełbaski curry sprzedają się tak dobrze. Co roku Niemcy konsumują 83 miliony kilogramów kebabu, czyniąc go “typową. Langenscheidtem (znany w Niemczech specjalista od reklamy i autor poradników życiowych – przyp. Onet). Do jego zbioru 250 narodowych świętości należy też kebab w chlebowym placku. To jest naprawdę bardzo niemieckie dnie, bo wariantu z chlebem, sałatą i sosem jogurtowym daremnie szukać w Turcji. Ojczyzną niemieckiego kebabu jest berlińska dzielnica Kreuzberg. W roku 1971, jak chce legenda, 16-letni Mehmet AygĂźn zrobił w kreuzberskim lokalu “Hasir” coś szalonego: włożył kebab w ciasto wraz z sałatą i polał to sosem, by nie było zbyt suche. AygĂźn zapoczątkował swym wynalazkiem rozkwit firmy “Hasir”, która ma w Berlinie pięć filii. Jego buda przy Kottbusser Damm jest dziś miejscem pielgrzymek fanów kebabu.